Діти з Луганщини поїдуть відпочивати до Словаччини й Румунії

28 Лютого 2015, 12:58

Учні Луганської області відпочиватимуть за кордоном. На прохання голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля прийняти на відпочинок дітей із прифронтових населених пунктів відгукнулися Румунія та Словаччина. Про це повідомляє прес-служба очільника Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"За кордон поїдуть учні 12-17 років (до півсотні дітей на кожну поїздку). У Словаччину школярі виїдуть у березні-квітні, червні-липні та жовтні цього року і відпочиватимуть у спеціальному санаторії Національної Ради Словаччини "Casta — Papiernicka". До Румунії група луганських дітей виїде вже наприкінці березня. Усі витрати з перебування дітей за кордоном бере на себе приймаюча сторона", — йдеться у повідомленні.

"Активні бойові дії на території Луганської області призвели до вимушеного закриття низки навчальних закладів, Тому діти не мають можливість відвідувати школи. Ми звернулися до наших друзів і сусідів із проханням допомогти організувати поїздки для луганських школярів за кордон, щоб вони на власні очі побачили, як живуть там. І Словаччина та Румунія не відмовили. Я дуже вдячний їм за це і сподіваюся на подальшу співпрацю", — відзначив Москаль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Донецькій та Луганській областях витратили 31 млн 152 тис. грн на оздоровлення 76,8 тис. дітей з цих регіонів.