Головним напрямом концентрації сил противника лишається Широкине – Тимчук

25 Лютого 2015, 09:54

Головним напрямом концентрації сил противника лишається Широкине. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

"Головний напрям концентрації сил противника – Широкине. Відзначається активність і в напрямку Павлополя", – зазначає Тимчук.

"Після невдалих спроб вибити українські підрозідли з їхніх позицій в районі Широкиного, командування російсько-терористичних військ проводить перегрупування своєї ударної тактичної групи в даному районі. Північніше цієї ділянки діє кілька розрізнених тактичних груп місцевих бойовиків та російських найманців (коожна-кількістю 120-150 осіб, при 2-3 танках та кількох ББМ)", – пише Тимчук.

Він відзначає, що хоча інтенсивність обстрілів з боку бойовиків та підрозділів російських ЗС порівняно зменшилася, однак російсько-терористичні війська продовжують грубо порушувати мирні домовленості, обстрілюючи позиції українських військ та цивільних об'єктів на окремих напрямах.

Найбільш активно перегрупування сил і засобів противника відзначається на двох напрямах: Брянка-Стаханов та "приморський" (Маріупольський). 

Крім цього, на кількох ділянках терористи продовжують вести активні наступальні дії (фіксуються атаки невелики групами бойоваиків передових українських військ).

"Зокрема, на Маріупольському напрямі в районі населених пунктів Октябр, Заїченко, Безіменне продовжується зосередження сил і засобів російсько-терористичних військ", – відзначає Тимчук. 

"Частина сил і засобів перекидаються з півночі від Тельменового, частина заходить зі сторони РФ. Всього на даному напрямі зосереджено до підсиленої батальйонної тактичної групи (БТГ) противника чисельністю 550-600 осіб, 15 танків, порядку 25 ББМ, до 20 транспортних засобів. Дану БТГ підтримує артилерійська група – більше 15 одиниць ствольної артилерії та 8 "кочуючих" установок РСЗВ", – пише "інформаційний опір". 

Як повідомлялося, терористи за добу 14 разів порушили режим припинення вогню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували зменшення інтенсивності обстрілів на Донбасі.