Замість відведення техніки бойовики посилюють угруповання на трасі «Бахмутка» – Тимчук

25 Лютого 2015, 08:36

Бойовики для виду показово відводиться кілька одиниць бронетехніки, проте одночасно в цей же район потай перекидаються великі сили і засоби, включаючи артилерію. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір», народний депутат Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

Зокрема, за його словами, таку тактику бойовики застосовують на Бахмутській трасі.

«На Первомайсько-Алчевському напрямку противник зосередив сили на ділянці, прилеглій до Бахмутської трасі. Формування російсько-терористичних військ у цьому районі активно використовують міномети, стрілецьку зброю, зрідка обстріл позицій українських військ веде ствольна артилерія», – додає Тимчук.

Також, за даними «Інформаційного спротиву», було зафіксовано переміщення з району Дебальцевого в район Стаханова та Первомайська залишків так званої «механізованої бригади «Привид» бойовиків.

 «Після боїв на Дебальцевському плацдармі на сьогоднішній день «бригада» являє собою не більш ніж посилений батальйон. Значна частина бойової техніки «бригади» виведена з ладу на ділянці від Троїцького до Чорнухиного», – повідомляє Тимчук.

У той же час, артилерійська група бойовиків (4 вогневих підрозділів, до 20 гармат ствольної артилерії, 12 САУ і 12 установок РСЗВ), яка раніше проводила обстріл по Дебальцевому, на даний момент «переорієнтувалась» в напрямку Трьохізбенки, Кримського і Новотошківки.

Як повідомлялося, терористи за добу 14 разів порушили режим припинення вогню.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спостерігачі ОБСЄ зафіксували зменшення інтенсивності обстрілів на Донбасі.