У справі про розстріл Майдану затримали двох екс-беркутівців – Аваков

23 Лютого 2015, 20:35

Правоохоронці затримали двох бійців колишнього спецпідрозділу "Беркут" в рамках розслідування розстрілу учасників Майдану на вулиці Інститутській у Києві 20 лютого 2014 року. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"Під час реалізації оперативної інформації, слідчими органами проведено 18 обшуків стосовно 20 колишніх працівників екс-"Беркуту", в рамках яких вилучено речові докази, які безпосередньо мають відношення за фактом пред'явленої підозри у вчиненні злочину", – написав Аваков.

"Найближчими годинами буде оголошено про обґрунтовану підозру ще 18 екс-беркутівцям, які переховуються, але будуть оголошені в розшук", – додав Аваков.

"Обидва затриманих, як і 18 розшукуваних – були бійцями так званої "чорної роти Беркуту", які 20 лютого 2014 року отримали злочинний наказ від міністра МВС Захарченка застосувати вогнепальну зброю проти мирних учасників Євромайдану і стріляли в людей", – заявив міністр.

"Слідство по крупицях відновлює картину цього трагічного дня", – додав він.

"Так, істину встановити не просто, і багато з них переховуються – але, так буде не завжди – відплата буде невідворотною – крок за кроком – але покарані будуть усі: від Януковича – Захарченка до того, хто "виконував" наказ і жорстоко натискав на гашетку по мирних людях", – сказав Аваков.

Нагадаємо, що 18-20 лютого за інформацією МОЗ в Києві загинуло 103 людини, більше тисячі осіб потрапили до лікарень із травмами різної тяжкості.

Читайте також: Справи Майдану: підозрюваних у вбивствах і побиттях відпускають на волю