Бойові дії на Луганщині поновилися, Попасну обстріляли двічі

23 Лютого 2015, 14:08

Після нетривалого затишшя на контрольованій Україною території Луганщини знову почалися обстріли. Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль на своєму офіційному сайті.

"Сьогодні зранку двічі з мінометів обстріляли Попасну – спочатку о 4-й, а затим о 6-й годині. Більшість мін вибухнули на околицях міста, де розташовані опорні пункти українських військових, не завдавши значної шкоди. Одна з мін влучила в розподільчу систему водоканалу, пошкодивши її (вода в Попасній є, за винятком найбільш густонаселеного мікрорайону ОРЗ, де водопровід перебитий попередніми обстрілами)", – йдеться у повідомленні.  

Зазначається, що обстрілів із артилерії 22 лютого близько 16-ї години зазнало також Кримське Новоайдарського району (усі снаряди вибухнули на околицях), крім того, поблизу села час від часу виникали перестрілки із застосуванням кулеметів та автоматів. Ніхто з мирних мешканців не постраждав, зараз у Кримському розподіляють привезену напередодні гуманітарну допомогу.

"22 лютого увечері періодично виникала стрілянина в Троїцькому (Попаснянський район поблизу Дебальцева), а сьогодні зранку чути артилерійську канонаду та стрілянину з крупнокаліберної стрілецької зброї в Трьохізбенці та на автодорозі Бахмутка, де розташовані блокпости українських силовиків. Очевидно, в цих місцевостях час від часу спалахують бойові дії. Інформація про потерпілих не надходила", – інформує Москаль. 

"Переважна більшість території, де вчора й сьогодні тривають обстріли, контролюється не так званою ЛНР, а козачками, які йменують себе всевеликим войском донским, – повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль. – Козачки неодноразово заявляли, що ніяких угод у Мінську не підписували, тому не вважають для себе обов’язковим їх дотримувати".

Раніше повідомлялося, що на Луганському напрямку кількість обстрілів зменшилася, проте бойовики продовжують нарощувати свій потенціал та вдаватися до провокацій. 

Як зазначалося, ніч на 23 лютого в зоні АТО характеризувалася зменшенням обстрілів позицій сил АТО.