Семерак очолив українську частину парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

20 Лютого 2015, 12:32

Депутата Верховної Ради від фракції "Народний фронт", першого заступника голови парламентського комітету з питань європейської інтеграції Остапа Семерака обрано головою української частини парламентського комітету асоціації між Україною і Європейський Союзом. Про це йдеться  в повідомленні інформаційного управління Апарату Ради.

Першим заступником голови української частини комітету на засіданні 18 лютого було обрано Ірину Геращенко (фракція "Блок Петра Порошенка", голова комітету Ради з питань європейської інтеграції), а заступником – Віктора Галасюка (фракція Радикальної партії Олега Ляшка, голова комітету Ради з питань промислової політики й підприємництва).

Інавгураційне засідання комітету асоціації відбудеться 24-25 лютого в Брюсселі (Бельгія).

Відповідно до повідомлення прес-служби БПП, ключовою темою для обговорення в комітеті стане порушення мінських домовленостей.

Українська частина комітету має намір просити Європарламент посилити санкції проти Росії як країни-агресора за ескалацію конфлікту на сході України й підтримку бойовиків.

Створення парламентського комітету асоціації було передбачено ст. 467 Угоди про асоціацію між Україною і ЄС.

У його склад входять члени Ради і Європарламенту.

Як повідомлялося, 16 вересня 2014 року Рада й Європарламент ратифікували угоду про асоціацію між Україною і ЄС.

Як відомо, Рада асоціації має право ухвалювати рішення, що є юридично зобов’язуючими для обидвох сторін.  До складу цього органу входять комісари (з боку ЄС) та  міністри  на чолі з прем’єром (з українського боку). Це означає, що в Києві впевнені у завершенні формування складу уряду до середини грудня.