Ніч на Луганщині пройшла відносно спокійно, але повного припинення вогню немає

19 Лютого 2015, 10:50

"На більшій частині контрольованої Україною території Луганської області 18 лютого пройшло відносно спокійно. Обстрілів не було в традиційно гарячих точках – Станиці Луганській, Гірському, Щасті, Кримському, Нижньому, Світличному та Трьохізбенці. Однак повного припинення вогню не відбулося", – зазначає Москаль.

"18 лютого другій половині дня бойовики обстріляли околиці Новотошківки та Попасної, крім того,  вранці 19 лютого відбувся мінометний обстріл околиць Золотого. Руйнувань інфраструктури та постраждалих серед мирного населення немає", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в усіх населених пунктах, що на лінії розмежування вогню, триває активне відновлення пошкоджених систем життєзабезпечення.

"Без газу поки залишаються Тошківка, Нижнє, Світличне та Кримське", – констатує голова Луганської ОДА.

"Подати газ у Трьохізбенку (Новоайдарський район) поки неможливо – газопровід пошкоджений на території, що контролюється бойовиками, доступу туди ремонтні бригади не мають. Без електроенергії все ще залишаються Станиця Луганська та сім прилеглих сіл, магістральні лінії електропередач перебиті в так званій ЛНР, відремонтувати їх так само немає можливості", – інформує Геннадій Москаль.

За його словами, з учорашнього дня втрачений зв'язок із двома населеними пунктами на контрольованій Україною території Луганської області, що на Дебальцівському плацдармі, — Чорнухиним та Троїцьким.

"18 лютого в Троїцьке було доставлено вантажівку гуманітарної допомоги (продуктові пакунки), яку роздали місцевим мешканцям. Що там відбувається сьогодні, поки невідомо. Щодо Чорнухиного, то стабільного зв’язку з цим селищем немає вже кілька тижнів", – підсумував Москаль.

Як повідомлялося, за останню добу в зоні АТО бойовики 46 разів порушили режим "тиша", хоча вночі інтенсивність обстрілів дещо зменшилася.