Семенченко: утримання позицій під Дебальцевим вже не допоможе, потрібен удар

17 Лютого 2015, 17:38

В районі Дебальцевого потрібен рішучий удар по російсько-терористичним військам, адже статичне утримування позицій може призвести до катастрофи. Про це пише комбат "Донбасу" Семен Семенченко у своєму Facebook.

"Ситуація в районі Дебальцеве дуже сильно ускладнилася за останні години. Те, що можна було зробити вчора – вже не можна зробити сьогодні", – пише він.

"Лише статично утримуючи позиції, ми не доб'ємося свого, навпаки, можемо дійти до катастрофи. Я не можу з низки причин, перш за все військового характеру, публічно обговорювати реальний стан речей. Я не хочу вести інформаційну війну з Генштабом", – додає комбат.

Семенченко заявив, що наголошує на рішучих діях з деблокування сил АТО в районі Дебальцевого та вирівнюванню лінії фронту.

"Звертаємося до Верховного Головнокомандуючого з проханням прийняти негайне рішення, нанесення потужного удару по російсько-терористичним військам, виведення заблокованих частин та вирівнюванню лінії фронту", – пише комбат.

Читайте також: Дебальцевський плацдарм: хроніка боїв (оновлюється).

Нагадаємо, 17 лютого український журналіст Андрій Цаплієнко повідомив, що у Дебальцевому бойовики захопили відділ міліції й залізничний вокзал. Інформацію частково підтвердили у МВС Донеччини – щодо руйнування будинку відділу міліції. Щоправда, в МВС зазначили, що однак правоохоронці, як і раніше, перебувають в місті для надання допомоги жителям, які залишилися.

Пізніше Генштаб підтвердив, що в самому Дебальцевому вже точаться вуличні бої.