Сили АТО наразі не готові відвести артилерію через обстріли з боку бойовиків

16 Лютого 2015, 13:51

Сили АТО не готові відводити важке озброєння і артилерію від лінії розмежування, оскільки бойовики постійно порушують "перемир'я". Про це розповів на традиційному брифінгу в понеділок речник АТО Андрій Лисенко.

«Умовою для відводу важкого озброєння від лінії зіткнення є виконання 1-го пункту Мінських домовленостей, а це припинення вогню», – нагадав Лисенко.

«112 обстрілів – це не показник припинення вогню, тому поки ми не готові важкі озброєння відводити», – підкреслив представник АТО.

У той же час, за його словами, українська сторона вже підготувала відповідні майданчики.

Як повідомлялося, "ДНР" також відмовляється відводити важку техніку на Донбасі.

Як зазначалося, в самопроголошених "Донецької народній республіці" і "Луганської народній республіці" заявили, що будуть вимагати припинення антитерористичної операції і введення позаблокового статусу для України.

Як повідомлялося раніше, лідер угруповання "ДНР" Олександр Захарченко заявляв, що у разі недотримання мінських домовленостей сепаратисти "відіб’ють" Маріуполь і "візьмуть" Харків.

До цього лідер терористичної організації Олександр Захарченко наказав бойовикам з 15 лютого припинити вогонь. Згодом бойовики "ЛНР" також отримали наказ припинити вогонь опівночі.

Нагадаємо, внаслідок переговорів чотиристоронньої контактної групи 12 лютого у Мінську була підписана нова угода про припинення вогню.