Бойовики обстріляли Донецьк, щоб звинуватити ЗСУ у порушенні перемир’я – штаб АТО

16 Лютого 2015, 13:26

Бойовики з Макіївки завдали удар по житлових районах Донецька близько 12:00 сьогодні. Про це повідомили на сторінці прес-центру АТО у мережі Facebook.

"За оперативною інформацією, сьогодні, близько 12:00 терористи обстріляли з важкого озброєння місто Донецьк. Внаслідок обстрілу постраждав мікрорайон Панфіловка, що у Київському районі міста. Обстріл вели зі сторони Макіївки. Відомо також, що бойовики готують прес-конференцію для російських ЗМІ, з метою звинуватити українську сторону в обстрілі Донецька, та порушенні з боку сил АТО режиму припинення вогню", – повідомили у прес-центрі АТО.

Про постраждалих або жертв обстрілу наразі не повідомили.

Штаб антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей офіційно повідомляє, що підрозділи ЗС України, інші військові формування, задіяні у проведенні антитерористичної операції не причетні до обстрілу Донецька. Українські військові сувого дотримуються режиму припинення вогню. Прес-центр штабу АТО вчора повідомляв, що терористи готують провокації, з метою перекладання вини на українських військових, та звинуваченні їх у порушенні "режиму тиші". Сьогоднішній обстріл терористами Донецька підтвердив цю інформацію", – додали у тексті.

Нагадаємо, внаслідок обстрілів 15 лютого на Донеччині поранено сімох мирних мешканців.

Нагадаємо, упродовж 15 лютого  бойовики 112 разів застосували зброю, зокрема артилерію, танки і міномети проти сил АТО.