Новотошківку обстріляли під час видачі гуманітарної допомоги

16 Лютого 2015, 12:35

15 лютого близько 15:00 бойовики з мінометів обстріляли Новотошківку в момент, коли у селищі роздавали гуманітарну допомогу. Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

«Вчора близько 15:00 здійснили мінометний обстріл Новотошківки Попаснянського району (поблизу 29-го блокпосту на «Бахмутці»). П’ять мінометних снарядів вибухнули у центрі поблизу будинку культури у той момент, коли там роздавали гуманітарну допомогу. На щастя, ніхто не поранений і не загинув, люди встигли сховатися в укритті одразу після початку обстрілу, однак допомогу вчора так і не роздали. На сьогоднішній ранок обстрілів населених пунктів не зафіксовано, однак із боку «Бахмутки», а також напрямку Дебальцевого (де розташовані два населені пункти Луганської області – Чорнухине і Троїцьке) чути відлуння канонади та бойових дій», – йдеться у заяві Москаля.

За його словами, на більшості території Луганщини у перший день перемир’я все ж дотримувалися «вогневої тиші».

«Протягом неділі й ночі на понеділок у більшості гарячих точок на контрольованій Україною території Луганської області зберігалася вогнева тиша – не було обстрілів у Трьохізбенці, Щасті, Станиці Луганській, Золотому, Нижньому та Світличному. Однак повного припинення вогню так і не відбулося», – додав голова ОДА.

Нагадаємо, за 15 хв. після встановлення режиму припинення вогню о 00:00 15 лютого, бойовики обстріляли Попасну, внаслідок чого загинули двоє мирних громадян.

Нагалаємо, у перший день «тиші» зафіксували 112 обстрілів з боку бойовиків.

Читайте також: Перший день «перемир’я»: понад 100 обстрілів, ультиматуми бойовиків і загиблі