На Луганщині сили АТО знищили чотири одиниці техніки бойовиків – ІО

15 Лютого 2015, 10:20

У боях 14 лютого українські сили завдали терористам втрат. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«У районі Степового тактична група російсько-терористичних військ (як повідомляла група ІО, раніше це формування було перекинуте в район Докучаєвськ – Оленівка) протягом вчорашнього дня атакувала з бронетехнікою передові позиції українських військ. Противник потрапив під прицільний вогонь протитанкових засобів коштів українських військ, заздалегідь розміщених на місцевості і замаскованих, потім українська артгрупа поставила загороджувальний вогонь. В результаті щонайменше чотири одиниці броньованої техніки противника знищено, війська терористів відкотилися на вихідний рубіж», – розповів Тимчук.

Також бої тривали на маріупольському напрямку.

«У район Широкиного протягом вчорашнього дня противник продовжував перекидати підкріплення, прагнучи «ізолювати» наступ українських підрозділів на ділянці Широкине – Саханка (зафіксоване перекидання піхоти з району Безіменого чисельністю понад 100 ос., при п’яти одиницях бронетехніки і до 20 одиницях автомобільних транспортних засобів ). В якості головного «стримуючого» інструменту противник використовував ствольну артилерію і реактивні системи залпового вогню. Зафіксовано дві артилерійських групи противника, які впродовж 14.02 вели вогонь по Широкиному і передовим позиціям українських військ. У перебігу вчорашнього дня обидві сторони в районі Широкиного активно використовували бронетехніку», – йдеться у повідомленні.

«У Красний Луч прибув черговий конвой (близько п’яти транспортних одиниць) з пораненими терористами (близько 200 осіб, основна частина – російські найманці і військовослужбовці РФ). Серед найманців основна частина – завербовані спецслужбами Росії громадяни РФ, які не мали раніше досвіду військової служби. До Донецька прибув конвой з бойовиками, пораненими під Новоазовському (сенс такого перевезення незрозумілий, оскільки евакуація в РФ з Новоазовська, як це відбувалося раніше, зручніше і безпечніше). В Алчевську «комендатура» терористів почала «рекламну кампанію із залучення юнаків на службу за контрактом», – додали в ІО.

Як повідомлялося, у президента та в Генштабі вночі повідомили про поодинокі порушення перемир'я.

Як повідомлялось, з 00:00 15 лютого українська сторона припинила вогонь по всіх секторах. 

Раніше лідер терористичної організації Олександр Захарченко наказав бойовикам з 15 лютого припинити вогонь. Згодом бойовики "ЛНР" також отримали наказ припинити вогонь опівночі.

Нагадаємо, внаслідок переговорів чотиристоронньої контактної групи 12 лютого у Мінську була підписана нова угода про припинення вогню.