Під Новогригорівкою ввечері був повномасштабний танковий бій – Тимчук

15 Лютого 2015, 10:11

14 лютого у зоні АТО зафіксували близько 170 обстрілів – рекордну кількість за добу. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Зокрема, російсько-терористичні війська перекинули в район н.п. Логвинове свіжу тактичну групу (до 20 танків, 10 ББМ, 200 особового складу). Тактична група терористів, яка діяла раніше була розбита в районі за висотами в проміжку між Нижнім Лозовим і Логвиновим (при цьому три одиниці бронетехніки противника знищено)», – повідомив Тимчук.

У районі Новогригорівки стався танковий бій.

«У другій половині дня (14.02.2015) стався повномасштабний зустрічний бій танкових і механізованих підрозділів українських військ і ЗС РФ на ділянці Нижнє Лозове – північні окраїни Новогригорівки. Фактично бій не приніс переконливої перемоги жодній зі сторін, проте у результаті противник припинив спроби штурмувати Логвинове, залишивши цей населений пункт «нейтральним», – зазначив він.

Також під Дебальцевим українські сили обстріляли колону і підбили танк терористів.

«Вдень 14.02 колона тактичної групи російсько-терористичних військ, яка обходила по периметру Дебальцеве, потрапила під удар української артилерії. Знищено один танк і два «КамАЗа». Після обстрілу колона продовжила рух (всього до 25 одиниць техніки йшло «розірваним» порядком, з них п’ять танків) – підбитий танк і залишки автотранспорту були кинуті», – додав Тимчук.

Як повідомлялося, у президента та в Генштабі вночі повідомили про поодинокі порушення перемир'я.

Як повідомлялось, з 00:00 15 лютого українська сторона припинила вогонь по всіх секторах. 

Раніше лідер терористичної організації Олександр Захарченко наказав бойовикам з 15 лютого припинити вогонь. Згодом бойовики "ЛНР" також отримали наказ припинити вогонь опівночі.

Нагадаємо, внаслідок переговорів чотиристоронньої контактної групи 12 лютого у Мінську була підписана нова угода про припинення вогню.