Українські сили відбили атаку під Саханкою та продовжили наступ на Новоазовськ – ІО

13 Лютого 2015, 08:44

Українські сили продовжили наступ у бік Новоазовська. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" (ІО) Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«Складною залишається ситуація в районі Маріуполя. Після відбиття контратаки російсько-терористичних військ в районі Саханки, підрозділи Нацгвардії і ЗСУ продовжили наступальні бої на новоазовському напрямку. Противник перекинув на цю ділянку бронегрупи (чотири танки і чотири ББМ) і завдає масовані вогневі удари по передових українських підрозділах. У районі Саханки українським підрозділам протистоять підрозділи противника, укомплектовані російськими кадровими військовослужбовцями. У районі південніше Тельманового противник продовжує накопичувати в екстреному порядку підрозділи, які перекидали з боку Старобешевого і Амвросіївки (на даний момент – до 500 осіб, 15 ББМ, три танки, перекидання сил і засобів триває)», – йдеться у тексті.

Водночас, під Новоазовськом регулярні частини армії РФ замінюють на підрозділи найманців.

«У районі Новоазовська відзначається своєрідна ротація: частково підрозділи армії РФ з цього населеного пункту виводяться в Ростовську область (РФ), замість них з території Росії заходять підрозділи російських найманців (відзначається низький рівень оснащення та екіпіровки цих формувань)», – додав Тимчук.

Як повідомлялося, 11 лютого українська артилерія знищила блокпости терористів поблизу Саханки та Заїченка, основні протистояння цілий день тривали в районі Саханки. 

Нагадаємо, 10 лютого у "Азові" заявили про початок наступу в сторону Новоазовська, взяття Павлополя та Широкиного.

Пізніше підтвердилася інформація про звільнення населених пунктів – Комінтерн, Лебединське, Бердянське, Павлополь, Широкине.

Як зазначалося, у ході наступу сил АТО під Маріуполем лінію фронту посунули на 20 км

Секретар РНБО Олександр Турчинов  зазначив, що наступ під Маріуполем забезпечив надійну оборону міста, під час наступу взято під контроль понад п'ять населених пунктів.