Москаль: терористи за добу обстріляли Луганщину 42 рази. Є жертви

9 Лютого 2015, 16:33

Упродовж  8 лютого контрольована Україною територія Луганської області пережила 42 обстріли бойовиків, є жертви серед мирного населення. Про це йдеться на сайті голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

За його словами, найгарячішими точками лишаються Станиця Луганська, Кримське, Новотошківка, Попасна, Чорнухине.

«У Попасній внаслідок артилерійських обстрілів із боку окупованого «казаками» Первомайська під уламками власних будинків загинули двоє чоловіків на вул. Ватутіна та Первомайській (одному було 59, іншому 58 років). Також у місті зруйновані кілька будинків, а на залізничному підприємстві після обстрілу виникла пожежа. В частині Попасної немає води та газу», – констатує Москаль.

Як зазначає голова Луганської ОДА, вчора бойовики обстріляли з артилерії околиці Світличного (Попаснянський район) і перебили магістральну лінію електропередач, в результаті чого села лишилися без світла та води. Жителі Новотошківки також, за словами Москаля, не мають ні світла, ні води, ні тепла.

На сайті йдеться, що 8 лютого із боку окупованого бойовиками Кіровська з «Градів» обстріляли м. Гірське. Поранений місцевий мешканець, пошкоджені близько десятка господарських будівель.

«Агресія терористів проти контрольованої Україною території Луганщини знову наростає, – заявляє Геннадій Москаль. – І знову найбільше страждають мирні люди».

Нагадаємо, 8 лютого село Кримське Новоайдарського району обстріляли з "градів", поранення отримали двоє військових. Вирішено було вивозити мешканців в на броньованій техніці.

Як повідомлялося, за минулу добу в міліцію надійшли повідомлення про 7 вбитих і 3 поранених серед мирного населення Донецької області.