РНБО: Найбільш “гаряче” залишається під Дебальцевим

8 Лютого 2015, 15:31

У зоні АТО триває активне військове протистояння між російсько-терористичними угрупованнями та українськими силами, найбільш складною ситуація лишається навколо Дебальцевого. Про це під час брифінгу повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

За минулу добу  у зоні АТО зафіксовано 111 обстрілів з боку бойовиків у 37 н.п. Дані щодо загиблих та поранених уточнюються.

"Після масованих обстрілів з "Градів", артилерії, мінометів та стрілецької зброї, бойовики неодноразово намагалися штурмувати опорні пункти та блокпости сил АТО поблизу н.п. Дебальцеве та Чорнухине. Всі напади терористів відбито", – заявив Лисенко.

При цьому він зазначив, що залишається загроза активізації мобільних диверсійно-розвідувальних груп противника для здійснення диверсій на об’єктах інфраструктури та шляхах логістичного забезпечення сил АТО.

Також бойовики посилюють здійснення авіарозвідки над державним кордоном та адміністративною межею з окупованим Кримом.

"7 лютого о 09:45 було зафіксовано один безпілотник, що на висоті до 4000 м перетнув українсько-російський кордон на напрямку "Матвеєв Курган – Успенка" та згодом повернувся назад", – повідомив Лисенко.

Також 7 лютого о 18:40 прикордонники Бердянського загону зафіксували 2 БПЛА, що рухалися на висоті до 1000 м.

Здійснивши заліт на територію Херсонщини з окупованої АР Крим на глибину до 600 метрів, безпілотники повернулися.

Як повідомлялось, бойовики вночі 39 разів обстріляли українських військових.

За добу сили АТО знищили 70 бойовиків.

По селі Новоселівка бойовики гатили з „Градів”. Один військовий загинув.