Бойовики майже припинили обстріли Луганщини минулої доби – Москаль

5 Лютого 2015, 10:55

Минулі день і ніч у Луганській області минули відносно спокійно. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Вчорашній день і минула ніч у більшості фронтових сіл на Луганщині пройшла відносно спокійно. Повної тиші не було, однак у населених пунктах уздовж траси Бахмутка, а також Щасті та Попасній, інтенсивність обстрілів знизилася. У Щасті останній обстріл із мінометів був учора близько 14:00. Так звані "казакі" з Веселої Гори цілилися в район автовокзалу й пошкодили чотири житлові будинки. Поранена місцева 46-річна жінка. За вчорашній день у місті нарешті відновили центральне тепло і воду, теплоелектростанція працює без збоїв", – зазначили у тексті.

У Попасній почали розбирати завали після попередніх обстрілів. Виявлено двох загиблих.

"У Попасній внаслідок учорашніх обстрілів розбита насосна станція «Луганськводи», пошкоджено три будинки по вул. Лєніна. Востаннє місто обстріляли сьогодні о 7:00. Реактивні снаряди з "Градів" вибухнули на околиці, не завдавши руйнувань. Під завалами будинків продовжують знаходити тіла мирних мешканців, що загинули під час попередніх обстрілів. Учора виявили тіла ще двох жінок (58 та 69 років), котрих внаслідок артилерійських обстрілів бойовиків засипало у власних будинках на вул. Чапаєва та 60-річчя Жовтня ще 2 лютого. У місті відчувається гостра нестача ремонтників комунальних підприємств для відновлення пошкоджених обстрілами систем життєзабезпечення. Із понад 20 тис. населення (у мирний час) залишилося близько трьох тисяч", – додали у повідомленні.

Як повідомлялося, ТЕС у Щасті неодноразово ставала мішенню бойовиків.

Також нагадаємо, що у місті майже постійно відсутнє тепло- і газопостачання.