На Луганщині внаслідок обстрілу загинули троє мирних жителів – Москаль

1 Лютого 2015, 11:13

Протягом 31 січня та в ніч на 1 лютого практично не припинялися обстріли Попасної, Станиці Луганської та Щастя. Серед мирних мешканців та військовослужбовців є жертви. Про це повідомив голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

"У Попасній на вул. Пушкіна зруйнований житловий будинок, 45-річна господарка загинула під уламками, 44-річний чоловік отримав важкі травми", – зазначив Москаль. 

З третьої  ночі до 9 ранку терористи з боку Первомайська неодноразово накривали Попасну й околиці з "Градів".

"Є руйнування у житловому секторі, не працює мобільний зв'язок. Зранку на околицях міста тривають бої, бойовики використовують проти українських силовиків танки", – повідомив глава ОДА.

У Золотому 31 січня снаряди з "Града" влучили у 2-поверховий житловий будинок на вул. Ломоносова. Загинули двоє мирних мешканців, ще кілька осіб отримали поранення. У місті перебито системи життєзабезпечення, немає ні електроенергії, ні центральної води.

У Станиці Луганській та Макарові бойовики з артилерії зруйнували близько 15 житлових будинків (деякі – вже по другому чи третьому разу). Поранені троє військовослужбовців. Крім того, кілька снарядів залетіли на кладовище на околиці райцентру, пошкоджені близько десятка могил. 

"У місті немає світла, води та центрального опалення, відновити їх найближчим часом неможливо", – додав Москаль.