Батальйон “Світязь” вивели з оточення у Вуглегірську – Семенченко

31 Січня 2015, 18:59

Бійців батальйону "Світязь", які три дні вели бої у захопленому бойовиками Вуглегірську деблокували і вивели з оточення. Про це повідомив нардеп Семен Семенченко з посиланням на прес-службу батальйону "Донбас" на сторінці у мережі Facebook.

«Частини батальйону Світязь що тримають оборону у Вуглегірську протягом трьох днів деблоковані і вийшли з оточення. На напрямку Єнакієве-Дебальцеве противник безуспішно намагається прорвати оборону», – йдеться у тексті.

Окрім того, на техніку бойовиків вішають російські прапори.

«У районі бойових зіткнень помічено бронетехніку противника з російськими прапорами.
Частини ЗСУ, Нацгвардії, батальйонів міліції продовжують утримувати оборону і наносити удари у противнику», – додано у повідомленні.

Пізніше радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк з посиланням на командира "Світязя", капітана міліції Олександрі Фацевича повідомив, що з оточення вивели 73 бійця, серед яких 39 бійців роти міліції спецпризначення "Світязь" та 34 військовослужбовця Збройних Сил. Двоє бійців отримали легкі поранення.

Як повідомлялося 30 січня, за інформацією мерії Чернігова, у 13-му батальйоні (який укомплектовано мешканцями Чернігова), що захищає Вуглегірськ, шестеро загиблих, 16 поранених.

Нагадаємо, раніше народний депутат Антон Геращенко повідомляв, що бійці чернігівського 13-го мотопіхотного батальйону героїчно тримають оборону на околицях Вуглегірська з боку Єнакієвого.

Як повідомлялося, 29 січня з'явилося повідомленні про те, що бойовики чрез блокпост сил АТО з боку Горлівки увірвалися до Вуглегірська.

У Міноборони заявляють, що Вуглегірськ станом на 31 січня перебуває під частковим контролем бойовиків.