В Міненерговугілля обіцяють вирішити проблеми шахтарів протягом трьох днів

29 Січня 2015, 18:59

Протягом трьох днів Міненерговугілля підготує комплексне рішення щодо виконання вимог шахтарів із Волинської та Львівської області. Про це 29 січня заявив на шахтарському мітингу в Києві міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

«Протягом трьох днів буде прийнята комплексна програма на вирішення вимог шахтарів Львівщини та Волині, які зараз мітингують. Зокрема наступного тижня виплатять 50% заборгованості із заробітної плати за грудень 2014 року», – зазначив він.

Міністр додав, що з приватною компанією ДТЕК досягнуто домовленостей про те, що вона щомісяця купуватиме в межах 100 тис. тонн вугілля, видобутого на держшахтах.

Причому, за словами директора з видобутку вугілля ДТЕК Андрія Смирнова, компанія готова купувати вугілля на держшахтах за ціною 1250 грн, що робить виробництво рентабельним. Як зазначалося, приміром, шахта «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» продає вугілля по 720 грн за тонну.

Як відомо, 29 січня біля будівлі Міненерговугілля відбувся мітинг шахтарів із Волинської та Львівської області. Гірники вимагали погасити двомісячну заборгованість по зарплатах, дати рентабельну ціну за вугілля та повернути їм частково ліквідований з 2015 року соціальний пакет.