Франція передала Україні шість тонн гуманітарної допомоги

28 Січня 2015, 19:28

Франція зробила свій внесок в гуманітарну операцію ЄС в Україні, виділивши ковдри, спальній мішки, генератори та інше обладнання. Про це повідомили в прес-службі МЗС Франції.

«Франція долучилася до європейської гуманітарної операції, яка розпочалася напередодні в Україні для того, щоб поліпшити становище цивільного населення», – зазначили в міністерстві.

Міністерство закордонних справ і міжнародного розвитку та Кризовий центр підтримки Франції виділили обладнання загальною вагою 6 тонн. До цього гуманітарного вантажу увійшли, більше 200 спальних мішків, 1 тис. ковдр, 15 теплових систем опалення, дві ємності для харчових продуктів об'ємом 5 тис. л., 15 генераторів і 15 прожекторів. Увесь вантаж до України супроводжував французький представник, який і координуватиме розподіл гуманітарної допомоги безпосередньо на місці, додали в прес-службі.

У МЗС Франції нагадали, що передана допомога є доповненням до вжитих українською владою заходів.

Дипломати зауважили, що ЄС та його партнери в ООН продовжуватимуть надання подібної допомоги відповідно до гуманітарних принципів.

«Допомога призначена для всіх груп населення, які її потребують, особливо для переміщених осіб в межах України», – додали в МЗС Франції.