Москаль пояснив, що режим НС діє не по всій території області

28 Січня 2015, 15:34

Режим надзвичайної ситуації уведений не у всій Луганській області, а лише в тих її районах, де ведуться бойові дії. Про це повідомляється на офіційному сайті глави Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"Необхідності вводити режим надзвичайної ситуації по всій області немає, оскільки в деяких районах бойові дії практично не ведуться. Тому районні комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, що виникла в результаті бойових дій, створені в трьох районах Луганщини – Новоайдарському, Попаснянському та Станично-Луганському" , – заявив Москаль.

За його словами, особливу увагу в забезпеченні відновлення і функціонування систем життєзабезпечення приділено м.Щастя, смт Станиця Луганська, селам Кримське, Новотошковка, Трьохізбенка, Троїцьке і Чорнухине, "тобто населеним пунктам, які знаходяться на лінії вогню".

"Тут встановлюються автономні джерела живлення, створюються додаткові аварійні бригади для ремонту пошкодженої інфраструктури, у разі різкого похолодання будуть розгорнуті пункти обігріву. В медустановах поблизу зони бойових дій йде повне комплектування персоналом, крім того, мирним жителям надаватиметься невідкладна медична допомога медсанбат Збройних сил" , – додав Москаль.

Як наголошується в повідомленні, Москаль створив спеціальну комісію з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, яку очолив сам і до якої увійшли його заступники, керівники структурних підрозділів обладміністрації, представники правоохоронних органів та ДСНС.

На нараді щодо створення комісії розглядалися питання першочергового надання гуманітарної допомоги жителям постраждалих від обстрілу міст і сіл, підготовки інтернатів для прийому дітей з прифронтових населених пунктів, створення реєстру людей, які хочуть виїхати з небезпечних територій.

Нагадаємо, 26 січня Кабмін ухвалив рішення про введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької та Луганської областей.

Читайте також Надзвичайна ситуація: що варто знати про правовий статус цього режиму