Підполковника СБУ затримали на Сумщині за співпрацю з терористами

27 Січня 2015, 17:13

Підполковника СБУ затримали на Сумщині за підозрою у намірах вчинити теракти. Про це повідомили у прес-службі ГПУ.

Згідно з повідомленням, правоохоронці спочатку відкрили проти затриманого провадження за фактом самовільного залишення місця служби та ухилення від несення військових обов’язків (ст. 407 та 409 Кримінального кодексу), однак під час слідчих дій встановили його причетність до діяльності терористів.

«Під час проведення слідчих дій здобуто низку беззаперечних доказів щодо його незаконних виїздів у листопаді 2014 року та січні поточного року на підконтрольну бойовикам територію (м. Донецьк) та у Російську Федерацію (м. Ростов-на-Дону), з метою працевлаштування до так званого «Міністерства державної безпеки Донецької народної республіки», – йдеться у тексті.

Також повідомляють, що зазначений офіцер планував у кінці січня 2015 року виїхати до міст Суми та Харків для виконання завдань терористичного характеру.

За вказаними фактами 20.01.2015 розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу (участь у терористичній організації), яке об’єднано з попереднім.

22 січня підподковника затримала військова прокуратура. Його повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 407 Кримінального кодексу та у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу. Того ж дня суд задовольнив клопотання слідчого про обрання стосовно підозрюваного міри запобіжного заходу – тримання під варту.

Як повідомлялося у серпні, СБУ відкрила понад 1000 справ за сепаратизм і тероризм. Десятьох уже посадили

Нагадаємо, СБУ підозрює у шпигунстві та тероризмі 41 громадянина Росії.