На Луганщині за добу загинуло двоє мирних мешканців – Москаль

26 Січня 2015, 10:38

Минулої доби у Луганській області від обстрілів терористів загинули двоє мирних мешканців, а ще чотирьох поранено. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Обстріли населених пунктів на контрольованій Україною території Луганської області тривають. На ранок понеділка найскладніша ситуація в Щасті та Попасній. За вчорашній день та минулу ніч Попасна пережила близько 15 обстрілів із артилерії та «Градів» (кожен раз установки залпового вогню випускали від 15 до 60 снарядів)", – повідомили у прес-службі.

У місті є руйнування, на частині території відсутні газ, світло та вода.

"Стріляли з Первомайська, який окупований казакамі так званого всевеликого войска донского. Найбільше постраждав мікрорайон «Черемушки», територія, прилегла до вагоноремонтного заводу, вулиць Гастелло, Первомайська, Водопровідна. Є прямі влучення снарядів у багатоповерхові будинки, зруйновані і пошкоджені квартири, один зі снарядів влучив у загальноосвітню школу №1. На будівлі Укртелекому вибуховими хвилями вибило вікна й двері, на низці вулиць через обриви ліній електропередач та пошкоджений газопровід немає ані світла, ані тепла, ані води. На жаль, не обійшлося без жертв серед мирного населення – загинули двоє мешканців райцентру, а ще двоє поранені. Наслідки останніх руйнувань будуть відомі пізніше, оскільки обстріли в Попасній тривають і в ці хвилини (станом на 9:30)", – йдеться у тексті.

Також бойовики обстрілювали Щастя.

"Практично не припинявся вогонь бойовиків із Веселої Гори і по Щастю. Прямими влученнями снарядів серйозно пошкоджені дві багатоповерхівки. Під час одного з обстрілів поранено двох місцевих мешканців – 55-річну жінку та 46-річного чоловіка. Сьогодні близько 2:00 реактивні снаряди вкотре пошкодили центральний колектор поблизу лікарні. Місто, в якому з такими труднощами вчора відновили теплопостачання, знову залишається без тепла. Катастрофічно не вистачає ремонтників, більшість із яких виїхали в безпечне місце. Міська влада залучає ремонтників із теплоелектростанції, щоб усунути пошкодження колектора й подати тепло. Сама ТЕС не пошкоджена, світло в Щасті є (за винятком вулиць, де локальні обриви ліній електропередач)", – зазначено у повідомленні.

Раніше повідомлялося, що за добу на Луганщині знищено 60 бойовиків та один танк.