Тендери Укрзалізничпостача транслюватимуть в інтернеті – журналіст

26 Січня 2015, 10:16

Керівництво Мінінфраструктури та Укрзалізниці погодилося оприлюднювати процедуру усіх тендерів компанії Укрзалізничпостач. Про це повідомив журналіст Денис Бігус на сторінці у мережі Facebook.

«Ранкова хороша новина (повинні ж вони бути). Як водиться – для колег і взагалі. У ході переговорів з керівництвом Мінінфраструктури і Укрзалізниці прийнято рішення про трансляцію всіх тендерів головного закупівельного підприємства залізниці Укрзалізничпостач в ці наші інтернети. Особливо зазначу, що переговори пройшли легко і швидко – всі одразу погодилися, за що їм величезне дякую», – написав Бігус.

Окрім того, журналіст розповів про особливості запланованого варіанту трансляції.

«З організаційної точки зору обраний наступний варіант:

1. Всі тендерні процедури УЗ-постача в обов'язковому порядку проходять завжди в одному приміщенні.

2. У цьому приміщенні встановлено додаткове світло.

3. У приміщенні встановлено комплекс з кількох камер та мікрофон, які транслюють в інтернет цілодобово.

Таким чином завжди можна швидкою перемоткою знайти тендер за якусь дату. Ну і «ой ми забули увімкнути» відміняється. Воно завжди увімкнене і вимикати його заборонено.

Також доступ до тендерних процедур повинен за фактом стати відкритим для журналістів. За законом, на тендери можуть ходити всі громадяни. По факту – УЗ і Укрпошта – режимні підприємства, тож там будь-який вахтер на пропускній у труні бачив і громадян, і закон», – додав журналіст.

Також він закликав усіх, хто може допомогти у технічній реалізації проекту дописувати йому.

«Не треба писати мені «це нічого не змінить», я і сам в курсі, що це не панацея. Однак користь є. Мені треба писати якщо: а) у вас є бачення технічної реалізації цього проекту. Особливо в частині трансляції в мережу відео з декількох камер. Потрібен відкритий сервіс, який 24/7 транслює, при цьому пише в себе; б) ви бачите "дірку" в організації цього заходу, яку я упустив; в) ви знаєте, де ще можна щось змінити не на рівні концепції про концепцію, а в один прийом», – зазначено у повідомленні.