На Луганщині від обстрілів загинули двоє мирних мешканців

25 Січня 2015, 11:47

Від обстрілів бойовиків минулої доби на Луганщині загинули двоє мирних громадян. Про це повідомили у прес-службі голови Луганської ОДА Геннадія Москаля.

"Протягом минулої доби (24.01) контрольована Україною територія Луганської області зазнала 44 обстрілів бойовиків зі зброї різного виду, включаючи артилерію, "Гради", міномети, танки. Найгарячіші точки – Щастя, Новотошківка, Кримське, Троїцьке (Попаснянський район), Попасна, Станиця Луганська", – йдеться у тексті.

Жертви сталися у Попасній та Троїцькому.

"На жаль, не обійшлося без загиблих серед мирних мешканців. У селі Троїцьке від вибуху мінометної міни, випущеної казакамі так званого всевеликого войска донского, загинув 58-річний чоловік. А в місті Попасній від осколків реактивного снаряду з "Граду" смертельні поранення отримав 50-річний місцевий мешканець", – додали у повідомленні.

У Новотошківці бойовики також обстріляли житлові райони.

"В ніч на неділю село Новотошківка Попаснянського району (яке знаходиться поблизу 29-го блокпосту на автодорозі Бахмутка) зазнало кількох потужних обстрілів із артилерії. Під час одного з них чотири снаряди вибухнули в житловому масиві. Один влучив у 3-поверхівку, зруйнувавши й пошкодивши кілька квартир, ще три впали поряд, зруйнувавши гаражі. Через кілька годин, під час наступного обстрілу, артилерійський снаряд влучив у 2-поверхівку по вул.Театральній. Другий поверх будинку зруйнований майже повністю. Ніхто з мешканців, на щастя, не постраждав, оскільки люди майже цілодобово сидять у підвалах. Ще один снаряд вибухнув на подвір’ї сільської школи. На будівлі вибиті майже всі вікна й двері. Село, що в мирний час нараховувало більше двох тисяч населення, вже майже тиждень без електроенергії та центральної води. Відновити їх подачу найближчим часом навряд чи вдасться через постійні обстріли", – зазначили у тексті.

Також у голови області підтвердили, що наразі ситуація на фронті заспокоїлася.

"Станом на 11:00 у традиційно гарячих точках Луганщини відносно спокійно. Повного затишшя немає, однак інтенсивність обстрілів зменшилася. Причина, скоріше за все – густий туман", – йдеться у тексті.

Нагадаємо, у Щасті цієї ночі замерзла система централізованого опалення.