40 постраждалих від обстрілу Маріуполя у вкрай важкому стані – міськрада

25 Січня 2015, 10:30

40 з 93 поранених від обстрілу Маріуполя перебувають у дуже важкому стані. Про це повідомив секретар Маріупольської міськради Андрій Федай.

"30 осіб загинуло, з них двоє діток, 93 поранених, з них близько 40 осіб у дуже важкому стані, у них відірвані кінцівки, поранення черевної порожнини, голови. Дякувати Богу, за цю ніч ніхто не помер. Ситуація залишається стабільною, важкою, але жертв немає", – повідомив Федай.

Серед першочергових заходів секретар назвав проблему забезпечення теплом житлових будинків.

"З самого ранку комунальні підприємства виходять розбирати завали і в першу чергу закривати вікна, де скло було вибите вибуховими хвилями. Ми зараз роздаємо плівку, щоб закрити вікна квартир", – зазначив він.

У прес-службі міськради повідомили, що місцеву котельню вдалося підключити до електроенергії і наразі перевіряють будинки на наявність пошкоджень магістралі.

"Нових обстрілів вночі не було. В цілому, ніч пройшла спокійно, навіть частину потерпілого мікрорайону нам вдалося підключити до світла. За сьогодні спробуємо підключити ще частину. Якщо військові дадуть коридор, також постараємося забезпечити доставку теплоносіїв в котельні, тому що зараз цей мікрорайон знаходиться і без світла, і без тепла", – додав Федай.

Говорячи про руйнування, Федай розповів, що в цілому постраждали 53 багатоповерхових будинки, було зафіксовано 14 прямих попадань в будинку приватного сектору, постраждали 4 школи, 3 дитячих садка, згоріли магазини, автомобілі.

Нагадаємо, за офіційною інформацією МВС відомо імена 29 загиблих від обстрілу.