Російсько-терористичні війська продовжують активні наступальні дії – Тимчук

22 Січня 2015, 08:50

Бойовики на Донбасі продовжують атакувати українські сили на низці ділянок фронту. Про це написав координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«У районі Донецка протягом останньої доби противник вів постійні обстріли позицій українських військ і робив спроби штурму, змусивши підрозділи українських сил провести часткове перегрупування», – йдеться у тексті.

«У районі Песків тривали важкі бої з масованим застосуванням артилерії і бронетехніки. По трасі через Сніжне противник продовжує перекидати сили і засоби з південного напрямку в Куйбишевський район Донецька і в район Ясиновата-Спартак. Протягом 21 січня противник істотно наростив боєздатність зосереджених у вказаних районах тактичних груп», – додав координатор ІО.

Водночас бронегрупа окупантів у районі Спартак-Путилівська була змушена відійти для доукомплектування.

«Після понесених у районі Спартак-Путилівська розв'язка втрат, бронегруппа російсько-терористичних військ, що діє у вказаному районі відійшла і провела доукомплектування військовою технікою та особовим складом. Зафіксовано прибуття в розпорядження бронегрупи для доукомплектування шести танків і чотирьох бойових броньованих машин (ББМ)», – йдеться у повідомленні.

«Тактична група противника, яка оперує на напрямку Старомихайлівка-Піски, під прикриттям масованого артилерійського вогню, намагається відтіснити українські підрозділи за Донецьку кільцеву дорогу, на рубіж Опитне-Водяне», – додав Тимчук інформацію про бої під Донецьком.

У районі траси «Бахмутка», згідно з повідомленням, українські війська змогли втримати фронт.

«У районі Бахмутськой траси противник при всіх зусиллях не зміг «проломити фронт». В цьому районі зафіксовано дію двох взаємодіючих артилерійських груп противника (до 40 од. ствольної і реактивної артилерії), а також близько 25 танків і 40 ББМ, зосереджених на вузькій ділянці. Обстріли і спроби штурму з боку супротивника наштовхуються на адекватну відповідь українських військ, які обороняли свої передові позиції по річці Сіверський Донець. Також наносять масовані вогневі удари по позиціях українських військ в районі Кримського і Трьохізбенки», – зазначено у повідомленні.

«У районі Оленівки і Докучаєвська частина бандформувань відійшла на північ, частина змінила позиції. Артилерійська група противника, зосереджена в районі Докучаєвська, продовжує обстріли українських військ, перешкоджаючи їх просуванню в смузі Степне-Новомихайлівка», – зауважено в тексті.

Також бої тривають під Маріуполем, але без успіхів для російських окупантів.

«У районі Маріуполя тривали напружені бої. Передові групи російсько-терористичних військ не змогли просунутися ані на північний схід, ані північніше даного населеного пункту. Особливо напружені бої і обстріли зафіксовані в районі Павлопіль-Сартана. Артилерія противника веде масований вогонь по передових позиціях українських військ, намагаючись створити умови для подальшого просування груп бойовиків», – завершив Тимчук.

Нагадаємо, 21 січня повідомили, що українські сили завдали втрат бойовикам під Горлівкою.