На Донбасі упіймали шпигуна “ДНР”, через якого загинули шестеро військових

17 Січня 2015, 10:27

Працівники СБУ затримали громадянина України-посібника терористів, через дії якого загинули шестеро українських військовослужбовців, ще 15 отримали поранення. Про це 17 січня повідомили у прес-центрі Служби безпеки.

“У серпні минулого року мешканець с. Кам’янка Тельманівського району Донецької області, 1964 р.н за власною ініціативою встановив контакти з одним із диверсійних батальйонів терористичної "ДНР" та запропонував їм свої "послуги". Ватажки терористів доручили йому збір відомостей про пересування та дислокацію підрозділів Збройних Сил України, що беруть участь в АТО на території Тельманівського району”, – йдеться у повідомленні.

Інформатор особисто передав бойовикам координати розташування підрозділів ЗС України поблизу с. Новоселівка. Внаслідок артилерійських обстрілів цих позицій, здійснених терористами, протягом листопада-грудня загинули 6 військовослужбовців, 15 отримали поранення.

“Під час затримання у інформатора вилучено саморобні топографічні карти з позначками розташування блокпостів, особового складу та важкої техніки ЗС України, спеціальна література з військової топографії та прапор т.зв. «ДНР». Тривають оперативно-слідчі дії”, – резюмували в СБУ.

Нагадаємо, раніше на Донеччині затримали злочинців, які викрали українського військового, що перебував у відпустці.