ОБСЄ: біля автобусу під Волновахою вибухнула ракета

15 Січня 2015, 09:16

Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні засвідчили, що осколкові пошкодження автобуса з мирними людьми під Волновахою відповідають тому, що поруч з ним вибухнула ракета. Про це заявили в ОБСЄ.

Спостерігачі місії 13 січня відвідали місце загибелі людей в автобусі. Місце вибуху ракети, за їхніми оцінками, було за 12-15 м від автобуса. У лікарні у Волновасі їм підтвердили, що 10 людей в автобусі загинули одразу, ще двоє – пізніше в лікарні.

За пропозицією спостерігачів ОБСЄ співголови Спільного центру контролю і координації, генерал-майори Збройних сил України і Росії, а також ватажки угруповання «ДНР» погодилися провести спільне розслідування, яким керуватиме Спільний центр.

Місія ОБСЄ, зі свого боку, обіцяє продовжити власні спостереження і оприлюднити власні висновки з приводу цього інциденту.

Нагадаємо, 13 січня бойовики з боку Докучаєвська обстріляли український блокпост під Волновахою, де в цей час перебував пасажирський автобус. 12 людей загинули. Згодом у лікарні помер ще один чоловік.

14 січня у Донецькій області оголошено день жалоби за загиблими в результаті теракту під Волновахою.

Президент Петро Порошенко оголосив 15 січня Днем жалоби за всіма, хто загинув від рук терористів, у першу чергу за мирними жителями, які загинули 13 січня.