Яценюк оголосив конкурс на посаду керівників 62 держкомпаній

14 Січня 2015, 15:06

Кабінет міністрів має намір провести «прозорий і відкритий конкурс» із відбору керівників 62 державних компаній, включно з ключовими держмонополіями. Про це повідомив під час засідання уряду прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Сьогодні уряд ухвалить рішення про публічний конкурсний відбір керівників найбільших компаній. До цього переліку входять зараз 62 найбільших державних компанії. Кабмін здійснить залучення на публічних умовах до керівництва цих компаній професійних людей, які здатні вивести ці компанії зі збитків, здатні провести перетворення в ключових державних монополіях, і які здатні показати, що в Україні застосовується новий метод управління держкомпаніями», – заявив голова уряду.

Він підкреслив, що наразі саме державні компанії є частиною корупції в країні.

«Основні потоки йдуть через ці компанії. І це має бути припинено. Постановою уряду, яку сьогодні буде прийнято, буде створено публічний номінаційний комітет. Кожен, хто захоче, зможе звернутися зі своїми пропозиціями щодо участі в конкурсі, подати своє резюме, і ми публічно проводитимемо конкурс на посаду керівника кожної великої державної компанії», – додав Яценюк.

Як повідомлялося, 13 січня у Раді ухвалили зміни до закону «Про акціонерні товариства» і пообіцяли, що він позбавить олігархів впливу на держпідприємства.

Нагадаємо, 10 липня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив про заплановану "наймасштабнішу за 20 років приватизацію".