Трасу Донецьк-Маріуполь закрили для руху – ОДА

14 Січня 2015, 13:42

Трасу Донецьк – Маріуполь, в районі якої напередодні бойовики з "Граду" розстріляли автобус, станом на 12:00 середи закрили, повідомили в Донецькій облдержадміністрації.

"Зараз рух рейсових пасажирських автобусів між Донецьком і Маріуполем припинено. Ті автобуси, які сьогодні вранці виїхали з Маріуполя і прибули до Донецька, здійснили об'їзд Волновахи. Зараз ні пряме, ні об'їзне сполучення між двома містами не здійснюється", – повідомили в ОДА.

Також зазначається, що про відновлення пасажирського сполучення на даному напрямку буде повідомлятися додатково.

Читайте також: Бойовики проти мирних жителів

Нагадаємо, 13 січня близько 14:30 бойовики завдали артилерійського удару по блокпосту сил АТО біля Волновахи, влучивши в автобус із мирними жителями. У Генштабі повідомили, що удар завдали з боку Докучаєвська. Зазначалося також, що обстріл вівся з установки реактивного залпового вогню БМ-21 «Град».

Представник Генштабу, начальник головного навчального центру ЗСУ генерал Богдан Бондар заявив, що російські та місцеві журналісти прибули в центр Докучаєвська і мали намір знімати, "як наші військові будуть наносити удар у відповідь по центру міста".

В результаті трагедії на місці загинули десять пасажирів автобуса. 13 були поранені. Згодом стало відомо, що іще двоє пасажирів померли у лікарні.

За даними прокуратури Донецької області, терористи випустили по блокпосту 40 снарядів.