У Roshen оприлюднили відео, які підтверджують напади на магазини в Києві

13 Січня 2015, 11:19

Кондитерська компанія президента Петра Порошенка Roshen оприлюднила відео нападів на її магазини у різних районах столиці. Відео з камер спостереження виклали на Youtube компанії.

На них зафіксовані напади на фірмові магазини Roshen в чотирьох районах Києва: 3 січня на Теремках, 5 січня біля метро "Мінська", 9 січня на метро "Осокорки" та 11 січня на метро "Житомирська".

На відео видно, що до кожного магазину підходила група молодиків від двох до п’яти осіб.

У них із собою були камені, якими вони розбивали вітрину, та пляшки із запалювальною сумішшю.

 

Нападники розбивали вітрину, виливали запалювальну суміш в магазин, підпалювали і втікали.

 

Нагадаємо, раніше у МВС повідомили, що 11 січня близько 4 години ранку невідомі камінням розбили вітрину магазину «Roshen» біля ст.м. «Житомирська». Одного з них вдалося затримати. Ним виявився неповнолітній хлопець, який представився активістом однієї з громадських організацій. 

 

У нього вилучили пляшку з рідиною, схожою на «коктейль Молотова», а також шапку-маску типу «балаклава», рукавички та газовий балон.

Наразі затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

Особи ще трьох правопорушників встановлюються.

Як відомо, за словами депутата від "Батьківщини" Ігоря Луценка, який побував у РВВС, міліціонери застосовували силу до затриманого.

"Йому немає 18 років, він є неповнолітнім, його звинувачують в умисному знищенні майна – павільйону "Рошен" на метро "Житомирська". За версією активістів, вони там хотіли зробити політичну акцію – повісити банер з питанням "Як тобі смакує кров бійців АТО?"- це все та ж історія про бізнес Порошенка в Росії", – додав нардеп.

Пізніше повідомили, що прокуратура наказала перевірити затримання активіста, який нібито хотів підпалити магазин Roshen.

Позначки: