Прокуратура наказала перевірити затримання активіста, який нібито хотів підпалити магазин Roshen

12 Січня 2015, 14:08

Прокурор міста Києва Сергій Юлдашев доручив прокурору Святошинського району перевірити достовірність інформації, яку оприлюднив народний депутат України Ігор Луценко на своїй сторінці у Facebook про нібито побиття неповнолітнього працівниками міліції та недопуск до нього адвоката. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва.

Водночас очільник столичної прокуратури зазначив, що затримання здійснювалося не правоохоронцями, а цивільними особами – працівниками приватної охорони магазину.

«Їх дії також буде перевірено слідчими міліції під час досудового розслідування», – додав Юлдашев.

Нагадаємо, раніше у МВС повідомили, що 11 січня близько 4 години ранку невідомі камінням розбили вітрину магазину «Roshen» біля ст.м. «Житомирська». Одного з них вдалося затримати. Ним виявився неповнолітній хлопець, який представився активістом однієї з громадських організацій. 

У нього вилучили пляшку з рідиною, схожою на «коктейль Молотова», а також шапку-маску типу «балаклава», рукавички та газовий балон.

Наразі затриманому оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство).

Особи ще трьох правопорушників встановлюються.

Як відомо, за словами депутата від "Батьківщини" Ігоря Луценка, який побував у РВВС, міліціонери застосовували силу до затриманого.

"Йому немає 18 років, він є неповнолітнім, його звинувачують в умисному знищенні майна – павільйону "Рошен" на метро "Житомирська". За версією активістів, вони там хотіли зробити політичну акцію – повісити банер з питанням "Як тобі смакує кров бійців АТО?"- це все та ж історія про бізнес Порошенка в Росії", – додав нардеп.