ООН: У війні на Донбасі загинуло вже понад 4800 людей

12 Січня 2015, 08:23

Кількість біженців і внутрішньо-переміщених осіб в Україні перевищила 1,2 мільйона людей, а кількість загиблих внаслідок бойових дій становить понад 4800 людей. Про це йдеться в доповіді Управління ООН з координації гуманітарних питань за період з 27 грудня по 9 січня.  

За останніми даними, кількість внутрішньо переміщених осіб склала 633 523 людини, ще 593 622 людини покинули країну. За оцінками гуманітарного співтовариства, близько 1,4 мільйона осіб в Україні вкрай потребують допомоги.

Згідно з доповіддю, з початку конфлікту на сході України загинули 4808 осіб, включаючи 298 осіб – жертв авіакатастрофи Boeing "Малазійських авіаліній".

"Гуманітарне співтовариство з жалем відзначає військову активність і зростання ворожості. Було декілька повідомлень про ракетний обстріл поблизу Донецька і Луганська, що показує, що режим припинення вогню регулярно порушується", – наголошується в останній опублікованій доповіді.

"Із зон конфлікту надходять тривожні повідомлення, що тисячі людей вкрай потребують допомоги. Поряд з фінансовими проблемами, також наголошується недостатня можливість купити необхідні продукти і ліки", – підкреслюється в документі.

У зв'язку з цим, автори доповіді відзначили намір організації "Лікарі без кордонів" Франції, Швейцарії та Нідерландів почати в Україні гуманітарні операції.