Терористи обстріляли з “Градів” житлові будинки в Світличному на Луганщині

8 Січня 2015, 11:47

Терористи ЛНР відновили артилерійські обстріли населених пунктів на контрольованій Україною території Луганської області. Про це повідомляє голова Луганської ОДА Геннадій Москаль.

За його словами, 7 січня о 14.45 із систем залпового вогню “Град” обстріляли село Світличне Попаснянського району. Снаряди падали безпосередньо в селі, де не дислокуються підрозділи українських силовиків. Один влучив у багатоквартирний будинок по вулиці Ілліча, пробив стіну й застряг у підлозі, але не вибухнув. Ніхто з людей не постраждав. Інші снаряди пошкодили фасади трьох будинків та господарські прибудови ще на двох вулицях села. Крім того, в чотирьох місцях обірвані лінії електропередач. Мешканці пошкоджених квартир відселені до сусідів, зараз представники сільської влади села Нижнє спільно з ремонтниками намагаються відновити електропостачання.

"По Світличному стріляли з боку міста Кіровська, яке окуповане козаками так званого всевеликого войска донского. Цей обстріл із "Градів" мирних мешканців на саме Різдво — ще один доказ, що в терористів немає нічого святого", – зауважив Москаль.

Також повідомляється, що після 15-ї години обстрілу зазнав і районний центр Попасна. П’ять снарядів із артилерійських гармат вибухнули в межах міста, на щастя, не завдавши серйозних руйнувань і не поранивши нікого з мирних мешканців. Протягом дня й ночі не вщухала стрілянина з автоматів та крупнокаліберних кулеметів у Станиці Луганській. Інформації про постраждалих людей немає.

Нагадаємо, раніше координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук повідомив, що терористи "ЛНР" посилюють свої можливості з протитанкової боротьби і опановують озброєння, що прибуло з Росії.