Із закону про бюджет зникли норми про обмеження зарплат депутатам і членам Кабміну

2 Січня 2015, 16:52

Остаточна редакція закону про держбюджет-2015 не містить норми про обмеження розміру заробітної плати народних депутатів і членів Кабміну. Про це свідчить текст закону про державний бюджет на 2015 рік, який опублікували в газеті "Голос України" від 31 грудня.

Так, від початку, у проекті закону від 22 грудня, який подав Кабмін на розгляд Верховної Ради (станом на 2 січня документ доступний на сайті ВР), в розділі Прикінцеві положення (пункт 7) було зазначено наступне: "Народним депутатам і членам Кабінету Міністрів України (крім тих, які очолюють міністерства, підрозділи яких беруть участь у проведенні антитерористичної операції) місячна заробітна плата нараховується тільки в розмірі посадового окладу ".

Крім того, передбачалося, що максимальний місячний розмір заробітної плати працівників органів державної влади та суддівської винагороди обмежується 15 розмірами мінімальної заробітної плати.

Як відомо, 31 грудня президент Петро Порошенко підписав закон про держбюджет. Цього ж дня текст закону опублікували в офіційному виданні "Голос України".

Проте, зазначені вище норми про обмеження зарплат депутатам і членам Кабміну, як і обмеження місячного розміру зарплати працівників державних органів влади та суддівських винагород, відсутні в остаточній редакції документа.