Під Волновахою затримали озброєного терориста

29 Грудня 2014, 16:40

В ніч на 29 грудня поблизу Волновахи Донецької області контррозвідка Служби безпеки України затримала небезпечного озброєного бойовика, який пройшов вишкіл у військовому таборі терористів та «тренувався» на мирних мешканцях. Про це йдеться у повідомленні прес-центру СБУ.

«Встановлено, що восени зловмисник пройшов спеціальну підготовку в організованих на Донеччині під керівництвом російських спецслужб військових таборах.   Після набуття навичок підривної роботи, поводження зі зброєю його зарахували до одного з місцевих бандформувань під прізвиськом «Термик». Бойовику доручили організацію та забезпечення пропускного режиму на блокпостах терористів у м. Донецьк», – зазначили в повідомленні.

За даними правоохоронців, під час огляду автівок мирних жителів «Термик» на власний розсуд визначав «неблагонадійних» громадян та конфісковував їхній багаж для потреб поплічників.

«Стосовно правопорушника слідчий відділ СБУ в Донецькій області розпочав кримінальне провадження за ст. 260 (створення не передбачених законами України воєнізованих формувань або участь у їх діяльності) Кримінального кодексу України. Тривають оперативно-слідчі дії», – резюмували в СБУ.

Нагадаємо, 23 грудня контррозвідка СБУ повідомила про затримання протягом доби семи злочинців, які вчиняли диверсії, збирали для терористів розвіддані та грабували мирне населення Донеччини.