Азаров хоче продати нерухомість у Києві – ЗМІ

29 Грудня 2014, 11:39

Колишній прем'єр-міністр Микола Азаров має намір продати земельну ділянку та будинок на вулиці Звіринецькій,1 у Печерському районі м.Києва. Про це свідчить довіреність, яку Азаров оформив у Росії.

Цю довіреність Микола Азаров оформив у московського нотаріуса 23 червня цього року. Згідно з документом інтереси Азарова щодо продажу майна представлятиме Гліб Лєшков, який обіймав керівні посади в компаніях з будівельної групи «Розвиток» Олексія Азарова, сина екс-прем’єр-міністра Миколи Азарова.

Йдеться про продаж житлового будинку площею 594 м.кв. і ділянки 0,1 га на вул. Звіринецька,1. Власником даної нерухомості є особисто Микола Азаров, який зокрема у 2013 р. вказав у своїй декларації будинок з аналогічною площею.

Щодо ділянки 0,1 га, то Азаров отримав її у приватну власність від Київради у 2003 році для будівництва, експлуатації та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд.

Нагадаємо, 18 червня виконувач обов'язків генерального прокурора Олег Махніцький заявив, що ГПУ розслідує 28 кримінальних проваджень за фактами зловживання владою та розкрадання бюджетних коштів колишнім президентом Віктором Януковичем та іншими колишніми високопоставленими чиновниками. За його словами, в цих провадженнях фігурують син колишнього президента Олександр Янукович, колишній прем'єр-міністр Микола Азаров, колишній перший віце-прем'єр Андрій Клюєв, голова НБУ Сергій Арбузов, міністр агрополітики Микола Присяжнюк, міністри юстиції Олександр Лавринович, Олена Лукаш та інші колишні високопоставлені посадові особи.

Як повідомлялося, прокуратура Відня проводить розслідування стосовно кількох громадян України, в тому числі стосовно Миколи Азарова та його сина Олексія, за підозрою у відмиванні грошей.