Батальйон “Донбас” і надалі блокуватиме “гуманітарку” для терористів – Семенченко

26 Грудня 2014, 12:22

Народний депутат, командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко заявляє, що командири добровольчих батальйонів продовжуватимуть блокувати вантажівки з “гуманітаркою” для терористів. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

“Після пропущеного полком “Дніпро” попереднього конвою жоден кілограм продуктів не потрапив до наших полонених, яких (бойовики — ред.) утримують в Донецьку і Іловайську. Не випустили жодної людини”, – зазначив комбат.

За словами Семенченка, батальйон “Донбас” перебуває в Луганській області і надалі розвертатиме "гуманітарні фури", які постачають алкоголь, сигарети, вугілля та паливо з і на території, контрольовані бойовиками.

“Необхідно також докласти зусиль для того щоб терористи пропускали не тільки вантажі фонду Ахметова і комерційні вантажі для торгових мереж Донецька, а й гуманітарні вантажі держави Україна. Для цього потрібні насамперед зусилля дипломатії”, – йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше комбат “Дніпра-1” Валентин Манько пригрозив не пропускати до контрольованого терористами Донецька фури з продовольством, доки бойовики не виконуватимуть домовленості про звільнення заручників.

Нагадаємо, батальйон "Донбас", полк "Дніпро" та "Правий сектор" оголосили про початок операції з "вилову" так званих “гуманітарних” вантажів, які незаконно вторгаються в Україну з Росії. За словами комбата “Донбасу”, відрізавши бойовиків від постачання з Росії, українські військові змусять їх виконувати укладені раніше домовленості про припинення вогню та звільнення заручників.

Згодом полк "Дніпро" пропустив колону вантажівок фонду Ахметова з гуманітарною допомогою для жителів зони АТО.