У Кримському на Луганщині внаслідок обстрілів пошкоджено понад сто осель

24 Грудня 2014, 16:31

З початку бойових дій у селі Кримське на Луганщині пошкоджено 105 приватних будівель, до того ж деякі з них відновленню не підлягають. Про це повідомили в Луганській облдержадміністрації.

Згідно з повідомленням, від обстрілів постійно страждає інфраструктура. В селі поки що не вдається відновити газопостачання, оскільки ремонтники не можуть працювати на лінії вогню. Подачу світла і центрального водопостачання в Кримському відновити змогли, 

Голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль привіз у село гуманітарну допомогу: продукти харчування, дитячі речі, новорічні подарунки.

"Компенсувати постраждалим людям втрачене житло і майно держава поки що не може – відповідну постанову Кабміну так і не підписано. Однак ми намагаємося допомогти іншим шляхом. Організовуємо спонсорську допомогу будматеріалами від інших областей України, громадських організацій або міжнародних фондів", – розповів керівник області.. 

Попри оголошене перемир'я, Кримське, розташоване за декілька кілометрів від 31-го блокпосту на автошляху Бахмутка, продовжують обстрілювати щодоби. День приїзду глави Луганської ОДА не став винятком. Під час огляду ушкодженого житла по околицях села знову вдарили з "Градів". 

"Ніякого реального перемир'я на Луганщині немає. Навпаки, кількість обстрілів знову починає зростати", – заявив Москаль.

Нагадаємо, за добу в зоні АТО поранено двох бійців, втрат немає.

Також повідомлялося, що за ніч бойовики 25 разів обстріляли позиції українських військових із стрілецької зброї, гранатометів, мінометів та артилерії.