Фірташ заборгував російскому банку понад $800 млн

22 Грудня 2014, 16:44

Холдинг Оstchem Дмитра Фірташа веде переговори з російським Газпромбанком про врегулювання питання погашення заборгованості в сумі $842,5 млн. Про це повідомили у прес-службі Оstchem.

«У зв'язку із заявою департаменту корпоративних комунікацій Газпромбанку (ГПБ) від 15 грудня 2014 року із приводу зобов'язань Оstchem перед ГПБ, інформуємо, що наразі холдинг Оstchem і ГПБ ведуть переговори щодо врегулювання цього питання», – йдеться у повідомленні.

Російський Газпромбанк вимагає від холдингу Ostchem погашення кредиту на 842,5 млн доларів. У разі непогашення кредиту і нарахованих за ним відсотків до 30 грудня 2014 року, банк пред'явить вимоги про погашення кредиту до поручителів за кредитною угодою – чотирьох заводів із виробництва мінеральних добрив, що входять до групи Ostchem («Стирол», «Сєвєродонецьке об'єднання «Азот», черкаський «Азот» і «Рівнеазот»), які повинні будуть повернути надане їм забезпечення – заставу у розмірі 5,679 млрд куб.м природного газу з підземних сховищ. 

Як відомо, зараз Фірташ перебуває у Австрії, де очікує рішення суду про можливу екстрадицію його в США. Гроші на внесення застави за Фірташа у сумі 125 мільйонів євро прийшли також з Росії.