Франція не передаватиме РФ «Містралі» – Олланд

19 Грудня 2014, 09:46

Наразі Франція не розглядає передачу «Містралів» Росії через невиконання нею мінських домовленостей. Про це заявив французький президент Франсуа Олланд після завершення саміту ЄС в Брюсселі.

За його словами, в найближчому майбутньому це питання не підніматимуть, тому російські моряки вже покинули борт корабля.

«Я багато разів просив керівництво Росії взяти участь у регулюванні ситуації на сході України. Наразі немає жодних підстав припускати, що Росія знизила агресивні дії проти суверенної країни», – заявив Олланд.

"Хочу, щоб процес завершився, щоб мінський протокол виконувався. Тоді буде продовження виконання контракту. Якщо цього не буде, ми зробимо відповідні висновки", – додав президент Франції.

За його словами, Франція підтримала рішення країн ЄС не вводити нові економічні санкції проти Росії, але тільки тимчасово.

Олланд спільно з канцлером Німеччини Ангелою Меркель вирішили продовжити переговори з лідером РФ Владіміром Путіним для вирішення конфлікту.

Президент Франції впевнений, що до кінця цього року переговори з Росією принесуть результат і нових санкцій запроваджувати не доведеться.

Нагадаємо, тристороння зустріч ЄС-Україна-Росія, як очікується, відбудеться 21 грудня в Мінську.

Як відомо, раніше Росія і Франція підписали контракт на поставку вертольотоносців у червні 2011 року, сума контракту становить 1,5 мільярда доларів.

Нагадаємо, раніше з’явилося повідомлення, що Франція може ніколи не передати "Містралі" Росії.

Також повідомлялося, що Росія підготувала всі документи для подання до суд на Францію, якщо вертольотоносці "Містраль" не буде поставлено за контрактом.