РНБО: Ротація відбудеться після нового призову, дати якого невідомі

17 Грудня 2014, 15:01

Ті підрозділи, які перебувають на передовій у зоні АТО, зможуть піти на ротацію після нового призову, точні дати якого ще не визначено. Це випливає зі слів речника інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрія Лисенка.

На запитання журналіста, коли планується ротація бійців 42-го батальйону, які 4,5 місяці перебувають у зоні АТО в районі Дебальцевого, і він відповів:    

«У нас є плани ротації. І цей підрозділ не є винятком».

«Для того, щоб ці ротації відбувалися більш регулярно і частіше, щоб люди могли відпочити – для цього і створюється новий резерв, який буде складатися з тих, кого мобілізують наступною хвилею», – сказав Лисенко.  

«Наступна, четверта хвиля мобілізації – вона саме спрямована на те, щоб створити активний резерв… щоб тих, хто на передовій, можна було частіше замінювати і ми мали більш потужний бойовий резерв у разі, якщо доведеться відповідати на більш потужну агресію», – заявив речник РНБО.

Назвати точну кількість тих, кого мобілізують, Лисенко не зміг.  

«Для створення резерву буде зроблений аналіз – і відповідно до загроз, які будуть стояти перед Україною, буде визначено чисельність цього резерву. Поки що точної цифри немає», – сказав він.

«Терміни створення резерву включають призов, навчання – або перенавчання людей, які не мали військової професії, або до навчання тих, хто мав військову професію… Призов, навчання і потім ротація бойових підрозділів», – зазначив Лисенко.

«Точної дати поки що немає, оскільки мобілізація ще не оголошена», – додав він.

Як повідомлялось, секретар РНБО Олександр Турчинов анонсував продовження призову.

Раніше Генштаб анонсував четверту хвилю мобілізації, що триватиме до двох місяців.

Нагадаємо, раніше в Міноборони повідомляли, що четверта хвиля мобілізації розпочнеться вже наступного року, після новорічних свят.

Крім того,  в Україні цього року вже провели три хвилі часткової мобілізації.