У Горлівці пенсіонери взяли штурмом будівлю РДА, захоплену бойовиками

15 Грудня 2014, 16:21

У Горлівці місцеві жителі штурмували будівлю Калінінської рай адміністрації, зайняту бойовиками. Про це на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook повідомив  журналіст Микита Сініцин із посиланням на очевидця подій.

"Сьогодні почалася видача талонів на отримання компенсації пенсіонерам від ДНР у розмірі 1000 гривень. Якщо по Центрально-Міському району пенсіонерам обіцяють дзвонити й призначати час, у який їм слід підійти й забрати вже готові талони з датою й часом отримання компенсації, то пенсіонерам Калінінського й Микитівського районів для одержання талона потрібно було йти в райадміністрації", – написав Сініцин.

За його словами, сьогодні вранці люди просто штурмом взяли будівлю Калінінської райдміністрації.

"Під живою масою звалилися вхідні двері, розбилося скло, яким були поранені багато присутніх", – розповів журналіст.

"Люди начебто втратили свій людський вигляд і лізли чи не по головах один одного. Було багато потерпілих, під'їхали медики швидкої, але вони просто не могли пробитися крізь юрбу людей. Було просто жахливо, начебто люди стали перетворюватися у тварин, що керуються інстинктами, і де правий той, хто сильніший", – навів слова очевидця Сініцин.

Як відомо, Кабмін із грудня припинив виплачувати пенсії жителям окупованих територій Донбасу.

У цілому, за підрахунками Пенсійного фонду, на непідконтрольних Україні територіях залишаються, з різних причин, більше половини пенсіонерів. Із загальної кількості близько 2,2 мільйонів пенсіонерів, зареєстрованих на територіях, на сьогоднішній день 1,2 млн залишилися в зоні бойових дій.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що понад 600 тисяч переселенців побажали переоформити пенсії і соціальні виплати.

Читайте також: Кінець «пенсійного туризму»