У Казахстані судять чоловіка, який воював на Донбасі у лавах бойовиків

12 Грудня 2014, 12:58

В Астані розпочався судовий процес над 30-річним казахстанцем Євгеном Вдовенком, який воював на Донбасі на боці терористів. Про це повідомили місцеві ЗМІ.

Суд звинувачує його у неправомірній участю в подіях на території України. 

«Вдовенка обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого статтею 162-1 Кримінального кодексу (участь в іноземних збройних конфліктах)», – заявила суддя Галина Билкілова.

Сам підсудний під час допиту свою участь у збройному конфлікті в Україні пояснив ідейними міркуваннями.

«Я сам українець, стежив за подіями в Україні… Я вирішив, що повинен туди їхати», – заявив він.

«Почав листуватися з хлопцями, шукав добровольчі загони ополченців… Зібралася група, з усіх країн СНД були там люди, з Азербайджану, Росії. Потім поїхали в місто Краснодон», – повідомив Вдовенко.

Він стверджує, що разом з іншими членами незаконних збройних формувань «розносив жителям гуманітарну допомогу, гасив пожежі, охороняв дорогу, яка була єдиною в бік Російської Федерації».

Як повідомляється, стаття 162-1 КК передбачає участь у збройних конфліктах або воєнних діях на території іноземної держави при відсутності ознак найманства. Карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Раніше повідомлялося, що в Польщі порушили першу кримінальну справу проти поляка, що воював на боці терористів на сході України.