Чехія закриває своє консульство в окупованому бойовиками Донецьку

12 Грудня 2014, 12:17

Міністерство закордонних справ Чехії прийняло рішення припинити роботу свого консульства в Донецьку з 1 січня 2015 рік. Про це йдеться на сайті Посольства Чеської Республіки в Києві.

Так, консульська діяльність генерального консульства (Донецька, Луганська, Харківська, Дніпропетровська, Запорізька, Херсонська області; місто Севастополь; Автономна республіка Крим), яке закривається, переходить в посольство Чеської Республіки в Києві, йдеться у повідомленні.

На сьогодні в області працюють консульства Чехії в Харкові та Дніпропетровську, які однак не видають запасних проїзних документів громадянам Чеської Республіки та віз українцям.

Раніше міністерство закордонних справ Польщі прийняло рішення ліквідувати консульство в Севастополі на анексованою Росією території.

Відповідно до вимог вказаного закону суддя загальної юрисдикції підлягає перевірці Тимчасовою спеціальною комісією у разі прийняття ним одноособово або у колегії рішень, пов’язаних з обмеженням прав учасників мирних акцій протесту у листопаді 2013 – лютому 2014.