ООН наступного року проситиме $16 млрд на гуманітарну допомогу

8 Грудня 2014, 20:59

ООН заявила, що на наступний рік проситиме $16,4 млрд на гуманітарну допомогу більш як для 57 млн нужденних у всьому світі. 

Цього року заплановані видатки на допомогу значно зростають через конфлікт в Україні, дії угруповання "Ісламська держава" і епідемію лихоманки Ебола.

Це рекордна сума такого запиту. Минулорічний заклик становив $13 млрд.

Як заявила заступник генерального секретаря ООН із гуманітарних питань і координації термінової гуманітарної допомоги Валері Амос, нинішні потреби на допомогу сягнули безпрецедентного рівня.

Понад 80% тих, хто потребує такої допомоги, живуть у країнах, де тривають конфлікти й насильство, заявила вона журналістам.

Серед іншого, ООН просить $2,8 млрд на допомогу вимушеним переселенцям усередині Сирії і ще $4,4 млрд на допомогу більш як 3 млн сирійських біженців у сусідніх країнах.

Крім того, серед головних місць, де потребують допомоги ООН, із минулого року залишається Судан.

Нагадаємо, раніше ООН повідомила, що сума фінансової допомоги Україні від міжнародних донорів станом на 28 листопада досягла $49,6 млн.

Як відомо, раніше міжнародні донори виділили 11 млн євро у новий фонд, створений і керований Європейським банком реконструкції та розвитку для підтримки зусиль України щодо реформування економіки, поліпшення ділового клімату та поверненню на шлях стійкого зростання.