Укроборонпром збільшив потужності на 40%

3 Грудня 2014, 18:32

На сьогодні близько двох десятків виїзних ремонтних бригад державного концерну "Укроборонпром" цілодобово здійснюють в зоні АТО відновлення пошкодженої української бойової техніки. Тільки за кілька останніх місяців їм вдалося повернути у бойовий стрій понад тисячу одиниць броньованої техніки. Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний центр РНБО.

"За дорученням президента України Петра Порошенка концерн тільки за останній час збільшив свої потужності приблизно на 40%. Для цього керівництво "Укроборонпрому" розширило штат співробітників, укомплектувало виробничі майданчики висококваліфікованими майстрами та перевело більшість підприємств на 3-змінний графік роботи", – йдеться в повідомленні.

Крім того, найпотужніші оборонні підприємства, розташовані в Києві, Львові, Харкові та Миколаєві, майже цілодобово здійснюють ремонт, відновлення пошкодженої техніки та тієї, що знімається з довгострокового зберігання.

Майстри-оборонці також працюють над зразками нової, більш потужної бойової техніки. З урахуванням побажань військових модернізують застарілі бронемашини та відправляють їх в зону АТО.

Раніше повідомлялося, що Укроборонпром отримав іноземне замовлення на $1,5 млрд.

Також нагадаємо, що Україна та Швеція домовилися про спільне військове виробництво.

Як відомо, найбільшими замовниками Укроборонпрому у 2014 році є Міноборони та Нацгвардія.