Міністри-іноземці готують 16 законопроектів для отримання допомоги від Світового банку

3 Грудня 2014, 17:18

Міністри-іноземці планують внести в Раду 16 законопроектів, які дозволять отримати допомогу від Світового банку. Про це заявив новопризначений міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус під час брифінгу в Києві.

"Ми плануємо запустити реформу управління державних підприємств ще до кінця року. Вносимо 16 законів у парламент, які дозволять отримати 500 млн доларів бюджетної допомоги від Світового банку, і ми також плануємо запустити і просунути через парламент ряд законів, які мають справу з дерегуляцією", – заявив Абромавічус.

Як повідомлялося, 2 грудня Верховна Рада України призначила новий склад уряду, в який, зокрема, увійшли Айварас Абромавічус, Наталя Яресько та Олександр Квіташвілі.

Нагадаємо, раніше у Світовому банку прогнозували падіння ВВП України спочатку на 3%, у червні прогноз погіршили до 5%, а в жовтні до 8%.

У листопаді голова представництва Світового банку в Україні, Білорусі і Молдові Чімао Фан заявив, що Світовий банк очікує незначне поліпшення економічної ситуації в Україні в четвертому кварталі і за підсумками року.